Afspraak Maken
Online afspraak

Afspraak via telefoon:

Aalst

053 72 84 84

Ninove

054 31 20 61
Share

ons team

Afspraak via telefoon:

Aalst

053 72 84 84

Ninove

054 31 20 61

Team

Dr. ROEL BEELEN

Dokter Roel Beelen studeerde geneeskunde aan het Limburgs Universitair Centrum en Katholieke Universiteit Leuven. Onder supervisie van Dr. Gillardin en Prof. Dr. Broos volgde hij zijn opleiding tot algemeen chirurg in het Onze Lieve Vrouw ziekenhuis te Aalst en UZ Leuven. Nadien werd er een bijkomende opleiding in het Onze Lieve Vrouw ziekenhuis te Aalst gevolgd in de Cardiovasculaire en Thoracale heelkunde onder leiding van Dr. Vanermen en Dr. Degrieck. In 2008 behaalde hij het certificaat Bijzondere Bekwaming in de Vaat heelkunde.

Sinds 2011 is Dokter Beelen actief in het Onze Lieve Vrouw ziekenhuis te Aalst, initieel op de dienst Cardiovasculaire en Thoracale heelkunde en sinds 2021 op de dienst Vaat- en Thorax heelkunde. Dr. Beelen is tevens diensthoofd van deze dienst.

Dr. Beelen is een allround vaat- en thorax chirurg. Zijn interesse in de Vaat heelkunde ligt in de carotis-, aorta- en wielrennerspathologie. Qua Thoracale heelkunde heeft hij een bijzondere aandacht voor minimaal invasieve behandeling van longtumoren, thoracic outlet syndroom en robotchirurgie. Een bijkomende subspecialisatie is de heelkundige behandeling van complexe pacemaker en defibrillator problemen.

Dr. LIEVEN MAENE

Als Gentenaar geboren heb ik de Latijnse geschriften verkend in het Sint-Barbara College en aansluitend mijn opleiding geneeskunde gevolgd aan de Universiteit Gent. In 1999 zwaaide ik af met grote onderscheiding en kon ik me met passie toeleggen op de chirurgie. Na zes jaar opleiding tot algemeen chirurg in de Gentse ziekenhuizen volgde een periode van 4 jaar bijzondere bekwaming met stages in diverse binnen- en buitenlandse top-centra en finaal mijn erkenning als Vaat- en Thorax chirurg.

In de zomer van 2008 ben ik gestart als Vaat- en Thorax chirurg met bijzondere interesse in de endovasculaire technieken in het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis te Aalst waar ik tot vandaag werkzaam ben. Binnen de dienst Vaat- en Thorax heelkunde heb ik me in bijzonder toegelegd op de vaatziekten bij diabetes en nierpatiënten waar de behandeling van de kleine bloedvaten een grote uitdaging vormen.

Sinds het begin van mijn opleiding tot arts ben ik geboeid geweest door vernieuwing en technologische evoluties. Het duurde dan ook niet lang of ik had een vaste stek in heel wat adviesraden van ondernemingen en ook startups (ID3 Medical, FEOPS, MoveUp,…) waar ik met enige fierheid kan terugblikken op mijn bijdrage aan hun succesverhaal.

Wetenschappelijk werk en studies vormen een solide basis voor ons dagdagelijks werk als arts. Het verzamelen van data, de analyse en finaal de transfer van de nieuwe ontwikkelingen naar onze dagelijkse praktijk… het boeit me allemaal. Ik participeer in talloze internationale multi-centrische studies en presenteer elk jaar onze resultaten op de leidende wereldcongressen in de vaatheelkunde.

Binnen mijn drukke chirurgische praktijk en studie is er finaal ook nog tijd voor educatie. Sinds mijn jonge jaren heb ik naast de operatiezaal niet alleen veel tijd gespendeerd in het labo maar ook geïnvesteerd in de opleiding van anderen: Trainingen aan jonge vaatchirurgen (bv. in samenwerking met ORSI), frequent bezoek van buitenlandse chirurgen naar het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis in Aalst, als proctor/expert zorg ik voor begeleiding van chirurgen in hun eigen ziekenhuis, een avondsymposium voor huisartsen of patiënten… tot lesgeven aan de verpleegsterschool in Aalst.

Ik hou van mijn job… mijn expertise als Vaat- en Thorax chirurg komt ten goede van de patiënten en de afwisseling met wetenschap en opleiding houdt me scherp en aan de top van de zorg.

Dr. ISABEL BOUCKENOOGHE

Dr. Isabel Bouckenooghe studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent, waar zij in 2005 afstudeerde met grote onderscheiding als dokter in de Genees-, Heel-, en Verloskunde.

In het kader van haar specialisatie in de Vaat heelkunde, werkte zij achtereenvolgens een jaar in het OLV Aalst, het UZ Gent en het AZ Sint Blasius te Dendermonde, drie vooraanstaande centra op het vlak van Vaat chirurgie. Zij trok ook naar het buitenland voor verdere specialisaties in de technieken van dialyse-access chirurgie (Prof. Dr. Tordoir, Maastricht), veneuze recanalisaties (Dr. O’ Sullivan, Galway en Prof. Dr. Wittens, Maastricht) en foam sclerotherapie (Dr. Schadeck, Parijs en Dr. HamelDesmos, Caen). Na een brede opleiding zowel in de arteriële als in de veneuze vaatheelkunde, werkte zij 5 jaar als vaatchirurge in het H. Hartziekenhuis Mol.

Sinds 1/5/2020 maakt zij deel uit van het team Cardiovasculaire en Thoracale heelkunde van het OLV Aalst. Door continue vorming en deelnames aan symposia en medische congressen, volgt Dr Bouckenooghe de evoluties in haar vakgebied, en is zij op de hoogte van de nieuwste technieken en evoluties binnen de Vaat heelkunde en wondzorg.

Dr. LESLIE MOERMAN

Ik ben in 1980 geboren in de Westhoek, in het mooie Veurne. In de humaniora volgde ik er in het Koninklijk Atheneum de richting Wetenschappen-Wiskunde, met extra Latijn.

Na een geslaagd ingangsexamen, startte ik in 1998 de studies Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Met een grote onderscheiding kon ik er in 2005 beginnen aan de opleiding Algemene heelkunde. Chirurgie trok mij van in het begin aan, ik hield van de spanning en de energie. Op het einde van de 6 jaar opleiding tot algemeen chirurg, volgde ik 2 jaar de opleiding Vaat heelkunde onder begeleiding van Professor dr. Pierre Van den Brande, nog steeds in het UZ Brussel. Onder de drijfveer van Professor Van den Brande werd ik op 18 september 2012 ook Fellow van de European Board of Vascular Surgery.

In de lente van 2012 had ik op een firmabezoek in Schotland Dr. Ivan Degrieck leren kennen. Het is via Dr. Degrieck dat ik uiteindelijk op 1 oktober 2012 in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst kon starten als resident op de dienst Cardiovasculaire en Thoracale heelkunde. Ik hield niet alleen van de chirurgie, maar ook van de contacten met de patiënten en het zoeken naar juiste diagnoses. Ik bekwaamde me in de vasculaire echografie en de kleinere vasculaire ingrepen.

Met het oprichten van de aparte dienst voor Vasculaire en Thoracale heelkunde, werd ik op 1 juni 2021 staflid op de dienst.
Het is de interactie met de collega’s, de verpleegkundigen en de medewerkers op het secretariaat, en natuurlijk het fijne patiëntencontact en de passie voor het vak, die me elke dag de nodige energie geven.